De mogelijkheden tot asbestemming na crematie.


Crematies nemen toe.

Er zijn steeds meer crematies, dit heeft te maken met het feit dat er als maar méér mogelijkheden zijn met betrekking tot asbestemming. Er zijn de dag van vandaag namelijk veel meer mogelijkheden dan een tiental jaar geleden.

Mogelijkheden van asverstrooiing.

De meest traditionele manier is een uitstrooiing van de assen op een begraafplaats. Op elke begraafplaats kan je een strooiweide vinden die speciaal werd ingericht voor uitstrooien van assen. Er is steeds een mogelijkheid om bloemen te laten neerleggen op de plaats van verstrooiing. Wat vele mensen niet weten is dat men ook de urne kan laten begraven in een traditioneel graf.

Een asverstrooiing kan ook plaatsvinden op een andere plek dan het kerkhof. Als men kiest voor een uitstrooiing op zee, wordt de as in een oplosbare urne ondergebracht. Na een persoonlijke ceremonie zal men deze urne in het water laten. 

Hou het as van de overledene dicht bij u.

Om de herinneringen aan de overledene op een persoonlijke manier mee te dragen kan men ervoor kiezen om een gedeelte van de as te bewaren in een sieraad of gedenkobject. Er bestaat een ruime keuze aan assieraden, vingerafdruk sieraden en urnen. Zo kan men een deel van het as thuis bewaren en de herinnering zeer tastbaar maken. U kan zelfs het as laten verwerken in een schilderij.

Tot slot kan men er ook voor kiezen om de assen van de overledene te verdelen onder de nabestaanden. Zo kunnen familieleden en vrienden de dierbare dichtbij zich hebben en mogelijks de assen laten verwerken in een gedenkobject.

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.