Wie op de hoogte brengen van het overlijden?

Het overlijden van een dierbare gaat steeds gepaard met een emotioneel zware periode. Bovendien worden nabestaanden vaak belast met allerhande administratieve formaliteiten en het regelen van de begrafenis. Dit zijn stuk voor stuk formaliteiten waar nabestaanden op die moment liever niet bij stil staan.

De eerste stap in dit proces is het op de hoogte brengen van instellingen of partijen. De eerste uren na het overlijden moet er contact opgenomen worden met een arts die het attest van overlijden zal opmaken. Als het om een verdacht overlijden gaat, haal er dan ook de politie bij.

Daarna zal men een begrafenisondernemer moeten inschakelen. Deze partij zal grotendeels de administratieve formaliteiten uit handen nemen van de nabestaanden. Hij gaat bijvoorbeeld het overlijden aangeven aan de burgerlijke stand waarna het gemeentebestuur een overlijdensakte zal opmaken.

Bij het overlijden zal men ook de financiële instellingen waarbij de overledene verplichtingen of tegoeden had op de hoogte moeten brengen. Daarnaast zal er ook met een notaris gesproken moeten worden over het testament en nalatenschap van de nabestaanden. Tot slot zijn er vaak nog andere instanties die op de hoogte gebracht moeten worden zoals de werkgever of werknemers, de huurders of verhuurder en het ziekenfonds.

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.