Welke kleding draag je tijdens een uitvaart?


Vroeger was een begrafenis een zeer formele aangelegenheid en was de kleding die men droeg tijdens de uitvaart geheel volgen etikette. Op deze dag werd de nadruk gelegd op de plechtigheid en niet op de overleden persoon of nabestaanden. Door de jaren heen heeft deze situatie zich aangepast, dit heeft tot resultaat dat ook de etiketten waarmee men rekening moet houden bij een begrafenis gewijzigd zijn.

Als vrouw moet je namelijk geen zwart mantelpakje dragen om te voldoen aan te etiketten en ook mannen kunnen hun zwart kostuum achterwegen laten. Een begrafenis is en blijft een droevige aangelegenheid, daarom zal je dus nog altijd moeten nadenken over de kleding die je zal dragen. Vaak zal de rouwkaart al voor duidelijkheid zorgen, als er afgeweken wordt van de zwarte rouwtint kan je concluderen dat het niet zal gaan over een traditionele begrafenis. Is dit niet meteen duidelijk? Kies dan voor een neutrale kleur, donkerblauw of grijs en draag nette kleding.

Bedenk bovendien dat mensen die een begrafenis organiseren niet bezig zijn met de kledij die je draagt, ze hechten meer belang aan je belangstellende aanwezigheid.

Nog niet helemaal zeker van wat aan te doen? Hier zijn een aantal richtlijnen waar je rekening mee kan houden:

- Donkere kledij is steeds geschikt

- Zorg ervoor dat uw schouders bedekt zijn

- Jurken en kleedjes minstens tot op knie-hoogte

- Draag geen te onthullende kledij

- Kleurrijke accenten zijn mogelijk

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.