Wie regelt het beheer van mijn Facebook pagina na mijn dood?

In navolging van Amerika heeft Facebook nu ook de dienst "Legacy contact" geactiveerd in Europa.

Wie dat wil, kan via de beveiligingsinstellingen van Facebook een contactpersoon aanstellen die zijn account na overlijden kan beheren.
Facebook moet via een daarvoor bestemd formulier door familie of vrienden op de hoogte worden gebracht van het overlijden. De profielpagina wordt dan veranderd in een herdenkingspagina. 

Pas nadat de account een "herdenkingsstatus" heeft gekregen kan de contactpersoon in actie komen. De contactpersoon kan o.a. berichten op de tijdlijn vastzetten, vriendschapsverzoeken accepteren, de profielfoto bijwerken en dergelijke meer. Privéberichten blijven verborgen maar optioneel kan hiervoor ook toestemming worden verkregen om een kopie van alles wat de overleden gebruiker op zijn profiel heeft gedeeld, te downloaden.

Wil je als Facebook gebruiker liever dat je account volledig verwijderd wordt na je overlijden dan is dat ook in te stellen via de beveiligingsinstellingen. 

Regeling via testament;

Het Belgisch Notariaat, bij monde van voorzitter Bert Van Opstal, maakte onlangs bekend dat mensen de Sociale Media zien als een stuk van hun persoonlijk bezit waarvoor ze een regeling willen treffen voor na hun overlijden. Bij testament duiden ze een uitvoerder aan die hun wilsbeschikkingen over hun Facebook-pagina uitvoert. 


Die uitvoerder is niet verplicht die taak op zich te nemen’, zegt notaris Van Opstal. ‘Omdat een Facebook-pagina beheren toch een technische taak is, raden wij mensen aan ook een reserve-uitvoerder in hun testament aan te duiden voor het geval de eerste uitvoerder de taak weigert.’

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contact ons

Hoe kunnen wij u helpen?​​​​​​​

Heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.